Σαλιάρα Θάσος

Σαλιάρα – Marble Beach

Παραλία Σαλιάρα – Marble Beach

Η Σαλιάρα - Marble Beach αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Θάσου. Επισκέπτες την έχουν κατατάξει ως την πιο εξωτική παραλία του νησιού!!

marc0_p0l0_travel_20210311_132408_1

Photo Credits: @marc0_p0l0_travel

Πώς να πάτε στην Σαλιάρα - Marble Beach;

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από τον Λιμένα, την πρωτεύουσα  του νησιού. Η καλύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή για να φτάσεις στην Σαλιάρα είναι να κατευθυνθείς προς την περιοχή Μακρύαμμος. Ο επίγειος αυτός παράδεισος βρίσκεται μόλις 10 λεπτά μετά την Μακρύαμμο. Ακολουθώντας τον συμβατό χωματόδρομο και φτάνοντας στην παραλία, η θέα από τον δρόμο θα σας δικαιώσει.

**Travel Tips**

**Ο δρόμος από Χρυσή Αμμουδιά ή από το χωριό Παναγία είναι στενός και απότομος. Μην τον προτιμήσετε**

**Μετά από την Σαλιάρα βρίσκεται η παραλία Porto Vathy και η παραλία Βάθη**

marinovvladislav

Photo Credits: @marinovvladislav

 Γιατί να επισκεπτείτε την Marble Beach;

Η τοποθεσία της Σαλιάρας είναι μαγευτική. Το πράσινο και η βλάστηση σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο.

Η Σαλιάρα στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς διαθέτει ένα μεγάλο beach bar. Η παραλία επίσης είναι προσβάσιμη και από ιστιοπλοϊκά και καραβάκια που διενεργούν ημερήσιες εκδρομές στις παραλίες της Θάσου.

nikoletta_nicole_pol_20210311_131803_0

Photo Credits: @nikoletta_nicole_pol

Είναι η Marble Beach, φιλική παραλία για οικογένειες;

Η Marble Beach είναι φιλική προς οικογένειες καθώς η παχιά άμμος σε συνδυασμό με τα ολοστρόγγυλα μικρά πετραδάκια από μάρμαρο προδιαθέτουν ατελείωτες ώρες για παιχνίδι. Λίγη προσοχή στο βάθος της θάλασσας καθώς βαθαίνει απότομα.

**Travel Tips**

**Τα πετραδάκια από μάρμαρο οφείλονται στο γεγονός ότι στο σημείο διενεργείται εξόρυξη μαρμάρου τα τελευταία χρόνια**

iriniangelou

Photo Credits: @iriniangelou

Κατάδυση στην Marble Beach

Περιμετρικά της παραλίας υπάρχουν βράχια που αποτελούν σημεία για εξερεύνηση. Η μάσκα και ο αναπνευστήρας αποτελούν προτεραιότητα για την Marble Beach!!

spathumpa_20210311_132113_1

Photo Credits: @spathumpa

Μετά την Σαλιάρα;

Αρκετοί επισκέπτες έχουν επιλέξει την Σαλιάρα ως μια εκδρομή προς το βόρειο τμήμα του νησιού. Μετά την Marble Beach, ο Λιμένας απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα και είναι η ιδανική επιλογή για φαγητό και μεζεδάκι!!

 

Ψάχνετε χρήσιμες πληροφορίες για άλλες παραλίες της Θάσου; Δείτε εδώ τις 6 καλύτερες παραλίες του νότιου μέρους του νησιού.