Τα 5 Καλύτερα Instagram μέρη στη Θάσο

Τα 5 Καλύτερα Instagram μέρη στη Θάσο

Τα 5 Καλύτερα Instagram μέρη στη Θάσο

Η Θάσος, είναι ένα νησί με μοναδικές παραλίες. Προετοιμάστε τη ροή του Instagram σας γιατί πρέπει να επιλέξετε ποιο θα είναι το αγαπημένο σας μέρος.

Giola - SpathPhoto Credits: @spathumpa

1. Γκιόλα

Ας ξεκινήσουμε τη λίστα με τα καλύτερα μέρη της Θάσου, με το πιο διάσημο μέρος τη φυσική πισίνα της Θάσου, Γκιόλα. Μια φυσική πισίνα βράχου στη νότια ακτή της Θάσου που προσφέρει την εμπειρία κολύμβησης και καταδύσεων.

"Το μάτι της Αφροδίτης", όπως λένε οι ντόπιοι για τη Γκιόλα, εκτός από το ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για drone είναι επίσης ένα από τα πιο διάσημα μέρη στη Θάσο και στη Βόρεια Ελλάδα.

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Γιόλα είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ετοιμάστε λοιπόν το σακίδιο σας με αντηλιακό, γυμναστήρια, καπέλο, νερό και ανακαλύψτε το θαύμα της φύσης που ονομάζεται Γκιόλα.

Giola- CerenucarkenPhoto Credits: @cerenucarken

Πώς θα πάτε στην Γκιόλα: Κοντά στο χωριό Αστρίς θα συναντήσετε πινακίδες προς Γιόλα. Αρχικά, θα βρείτε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το μονοπάτι για τη Γιόλα που είναι γεμάτο πινακίδες και περίπου σε 15 λεπτά μόλις φτάσατε στον επίγειο παράδεισο του νησιού.

Ακριβής Τοποθεσία στο Google Maps: https://bit.ly/3vnXrhE


traveldiaryelenaPhoto Credits: @traveldiaryelena

2. Παραλία Σαλιάρα - Marble Beach

Στη βορειοανατολική μεριά του νησιού, η παραλία Σαλιάρα - Marble Beach είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στη Θάσο.

Υποθέτω ότι έχετε ήδη δει εκατοντάδες φωτογραφίες αυτής της τοποθεσίας, με τα γαλάζια εξωτικά νερά, τα πράσινα πεύκα και τις μικροσκοπικές μαρμάρινες πέτρες

Επιπλέον, η παραλία Σαλιάρα είναι ένας διάσημος προορισμός για ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Αν ψάχνετε για την τέλεια θέα με τα πράσινα πεύκα και τα καταγάλανα νερά, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε.

Πώς θα πάτε στην παραλία Σαλιάρα: Ακολουθήστε την πινακίδα για την παραλία προς Μακρύαμμος και όταν φτάσετε στην είσοδο, συνεχίστε δεξιά, σε έναν χωματόδρομο για άλλα 4 χιλιόμετρα.

Ακριβής Τοποθεσία στο Google Maps: https://bit.ly/3hqMC6j


spathumpa_20210311_132113_1Photo Credits: @spathumpa

3. Porto Vathy Beach

Μόλις λίγα λεπτά από την Σαλιάρα - Marble Beach, το Porto Vathy Beach είναι επίσης ένα από τα πιο γνωστά σημεία στο Instagram στη Θάσο.

Η παραλία Πόρτο Βαθύ είναι μια μικρή αλλά καλά οργανωμένη παραλία με μεγάλο beach bar.

Είναι σχεδόν το ίδιο μέρος με την ίδια θέα με την παραλία Marble και είναι πάντα γεμάτο κόσμο

Ακριβής Τοποθεσία στο Google Maps: https://bit.ly/3C1nOeq


thassos-monastery-of-archangel-michael-gallery-4-480Photo Credits: @greeka

4. Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στη Θάσο, καθώς μπορείτε να απαθανατίσετε την εκπληκτική θέα από την κορυφή.

Το μοναστήρι βρίσκεται στη μοναδική τοποθεσία, σε ένα βράχο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα το Αιγαίο και το Άθως - Άγιο Όρος. Αυτό το μέρος συνδυάζει την ομορφιά με την ιστορία και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την επίσκεψη σας: Το ωράριο λειτουργίας του μοναστηριού είναι καθημερινά 08:00-14:30 και 16:00-19:30.

Ακριβής Τοποθεσία στο Google Maps: https://bit.ly/3huAilm


La-Scala-Beach-Bar-NightPhoto Credits: @lascalabeach

5. Beach Bar - La Scala

Στη βόρεια πλευρά της Θάσου και μόλις 3 χλμ. από τον Λιμένα, βρίσκεται η περίφημη αμμώδης παραλία του διάσημου και μεγάλου beach bar, La Scala.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το beach bar σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή της μέρας καθώς μπορείτε να φάτε, να πιείτε και απλά να απολαύσετε τη χαλάρωση. Η πρωτεύουσα της Θάσου, Λιμένας απέχει μόλις 10 λεπτά.

Το La Scala Beach προσφέρει μια εξωτική αίσθηση boho και chic στον μικρό κόλπο, επομένως αξίζει σίγουρα μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα σημεία της Θάσου στο Instagram.

Ακριβής Τοποθεσία στο Google Maps: https://bit.ly/345QWF0