Οι 6 καλύτερες παραλίες - Διακοπές Θάσος

6 Καλύτερες Παραλίες – Νότια Θάσος

Ας συνεχίσουμε το ταξίδι στη Θάσο!!!

Τελευταία στάση μας ήταν η διάσημη παραλία Αλυκές. Προς το παρόν, θα προσπεράσουμε τον οικισμό Θυμωνιά και το μεγαλύτερο Μοναστήρι της Θάσου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Θα επιστρέψω όμως με συγκεκριμένο άρθρο διότι θέλω να τηρήσω την υπόσχεση που σας είχα δώσει στο προηγούμενο κείμενο μου και θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Αστρίς και στην διάσημη σε όλους μας Γκιόλα!!!

Giola - Spath

Photo credits: @spathumpa

Γκιόλα – Giola

«Η φυσική πισίνα του Βορείου Αιγαίου» ίσως έχετε ήδη δει να γράφεται στο διαδίκτυο. Έχω την τύχη να έχω επισκεφτεί αυτό το μέρος αρκετές φορές λογά του ότι απέχει μόλις 30 λεπτά από την Σκάλα Ποταμιάς όπου διαμένω στην Θάσο!!

Πώς να φτάσετε στην Γκιόλα;

Η πρόσβαση προς την διάσημη Γκιολα πλέον είναι εύκολη και γρήγορη!! Παρκάρετε λοιπόν το όχημα σας στο νέο παρκινγκ που έχει δημιουργηθεί και χωρίς δεύτερη σκέψη κατηφορίζετε προς την Γκιόλα!!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρώτη μου σκέψη φτάνοντας στην Γκιόλα. Συνειδητοποίησα την «δύναμη» που έχει η φύση. Κατηφορίζοντας από το μονοπάτι η θέα της Γκιόλας είναι εκθαμβωτική. Κατευθείαν, θυμάμαι να ξεχνώ την «κούραση» της διαδρομής. Ένιωθα την ανάγκη να μπορέσω να εξηγήσω αυτό το θαύμα της φύσης. Απορούσα πως μπορεί να δημιουργήθηκε αυτή η «φυσική πισίνα», μες στην θάλασσα με τους βράχους περίπου 8 μέτρων, οι οποίοι αποτελούν έναν βατήρα για αυτούς που διψούν για αδρεναλίνη.

spathumpa

Photo credits: @spathumpa

Η Γκιόλα για τους ντόπιους είναι γνωστή ως «το δάκρυ της Αφροδίτης»  σύμφωνα με την μυθολογία. Σε επόμενο άρθρο μου για την Γκιόλα θα μοιραστώ μαζί σας οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζω ως ντόπιος του νησιού!!

Travel Tips

**Αποφύγετε τις σαγιονάρες. Το μονοπάτι προς την Γκιόλα απαιτεί κανονικά παπούτσια για περισσότερη ασφάλεια**

**Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος ενδείκνυνται καλυτέρα για μια χαλαρή εξόρμηση στην Γκιόλα**

**Θυμηθείτε πως δεν θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες στην Γκιόλα, καθώς το μέρος είναι ιδιαίτερα βραχώδης**


Φεύγοντας από την Γκιολα συναντάμε την άκρως «ήσυχη» παράλια Σαλονικιος.

Jurnalul Alinutei - salonikios

Photo credits: @jurnalul.alinutei

Παραλία Σαλονικιός

Μια άκρως διαφορετική παράλια από την Γκιόλα, καθώς δεν είναι ευρεία γνωστή στους τουρίστες του νησιού λόγω της απόστασης από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο. Βλέποντας την πινακίδα με το βέλος να δείχνει προς τα αριστερά και διανύοντας περίπου την απόσταση τριών χιλιομέτρων χωματόδρομο (προσβάσιμος σε κάθε είδους οχήματος) φτάνουμε στην μικρή και συνήθως ερημική παραλία Σαλονικιός.

Μια μαγευτική τοποθεσία την οποία εύκολα την συγκρίνεις με την παραλία Παράδεισος εξαιτίας του κοινού χαρακτηριστικού των πεύκων που σχεδόν «βγαίνουν» μέσα από την θάλασσα. Ίσως για αυτό να μου άρεσε τόσο πολύ η συγκεκριμένη παραλία, μου θύμισε τον Παράδεισο του νησιού. Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!!

giorgos.zondi - salonikios

Photo credits: @giorgos.zondi

Ο Σαλονικιός, μια μικρή παραλία σε μήκος, αντιθέτως στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη και μπορείς άνετα να απολαύσεις το μπάνιο και το παιχνίδι στην χρυσό – κόκκινη άμμο της. Πληροφορία από ντόπιο του νησιού. «Η κόκκινη άμμος οφείλεται στο γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή κατά την περίοδο 1914 – 1918, γινόταν η πρώτη εξόρυξη χαλκού και σιδήρου».

Επιπλέον, η παραλία Σαλονικιός, έχει γίνει γνωστή εξαιτίας των βράχων που υπάρχουν δεξιά και αριστερά προσελκύοντας τους λάτρεις της κατάδυσης.

Travel Tips

**Μην ξεχάσεις την μάσκα για εξερεύνηση**

**Η παραλία ενδείκνυται για παιδιά**


Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο νότιο μέρος της Θάσου και φτάνουμε στον φημισμένο ψαρότοπο του νησιού την παραλία Αστριδα ή Αστρίς.

astris 1

Photo credits: @greeka

 Παραλία Αστρίδα – Αστρίς

Η Αστρίδα με τα πεντακάθαρα και γαλαζο - πράσινα νερά της χαρίζουν στον επισκέπτη την απολυτή ηρεμία και χαλάρωση που αποζητά στις διακοπές του. Η πλούσια βλάστηση από ελαιόδεντρα και πεύκα βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από τα νερά της θάλασσας.

Μπροστά από την παραλία Αστρίς βρίσκεται το νησάκι της Παναγίας, το οποίο είναι ορατό και από την Γκιόλα και είναι το καθημερινό «ραντεβού» των ψαράδων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Θάσου.  Σημείωση από Θάσιο, μόνιμο κάτοικο του χωρίου Αστρίς. «Στις ξέρες του νησιού Παναγία είναι μέρος αναπαραγωγής πολλών ψαριών».

Travel Tips

**Η παραλία είναι αμμώδης και οργανωμένη στην μια μεριά**

**Φιλική προς όλες τις ηλικίες**

**Το κοντινότερο χωριό, Ποτός , είναι μόλις στα 5 χλμ από την παραλία**


Ακριβώς δίπλα από την Αστρίδα συναντάμε την ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια παραλία Ψιλή Άμμος.

iconomidis_alexandros - psili ammos

Photo credits: @iconomidis_alexandros

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος, που απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Ποτό βρίσκεται στην λίστα όλων σχεδόν των επισκεπτών και ειδικά των νέων. Από το όνομα της γίνεται αντιληπτό ότι η παραλία είναι πλούσια σε άμμο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της θάλασσας. Επομένως η Ψιλή Άμμος είναι ιδανική και για τους μικρούς μας ήρωες!!

Μια παραλία σχετικά μικρή αλλά φαρδιά, διαθέτει ένα μεγάλο beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης αλλά και του μεγάλου χώρου στάθμευσης που διαθέτει η παραλία Ψιλή Άμμος έχει πρωταγωνιστικό ρολό στα νότια της Θάσου στις επιλογές των τουριστών.

psili ammos 2

Photo credits: @greeka

Travel Tips

**Η Ψιλή Άμμος στο μεγαλύτερο μέρος της δεν διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες**

**Η μαγευτική αντίθεση του πράσινου των πεύκων με το μπλε της θάλασσας δημιουργούν το αρμονικότερο αποτέλεσμα στον φωτογραφικό φακό**

**Το beach barPsili Ammos” φημίζεται για τα ξέφρενα και συχνά πάρτη που διοργανώνει**


Φεύγουμε από την Ψιλή Άμμο και αμέσως μετά συναντάμε την παραλία Ρωσογκρεμός.

nikana - rosogkremos

Photo credits: @nikana

Ρωσογκρεμός

Ανάμεσα από την Ψιλή Άμμο και τον Ποτό βρίσκουμε την παραλία Ρωσογκρεμός. Μια γνωστή παραλία για τους νότιους προορισμούς αλλά ακόμα και σήμερα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον επισκέπτη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει εντύπωση. Ο Ρωσογκρεμός, λοιπόν, σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις στο έπακρο  την ανυπέρβλητη ομορφιά του τοπίου.

Προσπαθώ να επισκέπτομαι την συγκεκριμένη παραλία αρκετά συχνά διότι είναι το δικό μου «ησυχαστήριο»!!

Μακριά από την πολυκοσμία άλλων παραλίων, ο Ρωσογκρεμός σου χαρίζει ακριβώς αυτό που θες μια καλοκαιρινή μέρα, την απολυτή ηρεμία.

rosogremos 2

Photo credits: @nikana

Τα ρηχά και κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό αεράκι βοηθούν στο να απολαύσεις το μπάνιο σου στην ήσυχη παραλία του Ρωσογκρεμού. Επιπλέον, η περιοχή του Ρωσογκρεμού έγινε ιδιαίτερα γνωστή εξαιτίας ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει το σπίτι του γνωστού και βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, ο όποιος μάλιστα κατάγεται και από το χωριό Θεολόγος της Θάσου.

Travel Tips

**Σημείο εξερεύνησης αποτελούν τα βράχια και οι σπηλιές στην άκρη του Ρωσογκρεμου, εάν επισκεφτείς την παραλία με βάρκα**

**Οργανωμένη αμμώδη παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της**

**Η θάλασσα είναι ήρεμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εξαιτίας της τοποθεσίας της**


Φεύγοντας από την παραλία του Ρωσογκρεμού και σε λιγότερο από 1 χιλιόμετρο φτάνουμε στην παραλία του San Antonio (Άγιος Αντώνιος) ή αλλιώς στο παραθαλάσσιο χωριό Πότος.

graurecatalin

Photo credits: @graurecatalin

San Antonio Beach - Άγιος Αντώνιος

Η παραλία του San Antonio ή του Άγιου Αντώνιου ουσιαστικά αποτελεί προέκταση της παραλίας του Ποτού. Είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της νότιας Θάσου καθώς είναι ιδανική για οικογένειες και νέους. Οι επιλογές στα ταβερνάκια και τα beach bars είναι πολλές.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, αμμώδης με ρηχά νερά σε όλο το μήκος της. Αξίζει μετά το μεσημεριανό σε οποιοδήποτε ταβερνάκι επιλέξεις να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και γιατί όχι σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ!!!

sanantoniobeach

Photo credits: @sanantoniobeach

Travel Tips

**Εάν είσαι λάτρης των θαλασσίων σπορ τότε βρίσκεσαι στο καταλληλότερο μέρος**

**Εύκολη πρόσβαση στην παραλία**


Έχουμε φτάσει νοτιοδυτικά της Θάσου ταξιδεύοντας στις διασημότερες παραλίες στο νότιο μέρος του νησιού. Σε επόμενο κείμενο θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις πληροφορίες που γνωρίζω από το παραδοσιακό και γνωστό χωριό Θεολόγος της Θάσου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο και την στήριξη σας – Σταύρος Κ.