Κατάδυση στη Θάσο - Διακοπές Θάσος

Κατάδυση στη Θάσο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Η Θάσος, είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά κατάδυσης στη Μεσόγειο και του Βόρειου Αιγαίου με καθαρά νερά, υπέροχη ορατότητα στον βυθό της θάλασσας.

fish

Photo credits: gorgona - divers

Πλέον η δραστηριότητα της κατάδυσης αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές των τουριστών της Θάσου καθώς είναι μια μοναδική εμπειρία που θέλουν να ζήσουν οι περισσότεροι επισκέπτες.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

star1

Photo credits: gorgona - divers

Νιώθω υπερήφανος που έχω ζήσει και εγώ αυτή την μοναδική εμπειρία της κατάδυσης, συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2019. Τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, θα σας τα περιγράψω όπως ακριβώς τα έζησα!

Από μικρός θυμάμαι να ακούω ιστορίες και εντυπώσεις από την δραστηριότητα της κατάδυσης και η πρώτη μου σκέψη ήταν, πως είναι να κολυμπάς και να αναπνέεις στα 20 και 30 μέτρα. Έχω την απάντηση: ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!

me1

Photo credits: gorgona - divers

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ;

Η Θάσος, φημίζεται για τα μέρη και τις παράλιες που ενδείκνυνται για κατάδυση. Όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου, για την παράλια Σαλονικιός, το Πευκάρι και την παραλία του Ποτού, νότια της Θάσου. Πρόσφατα και στην περιοχή μας! Στο κέντρο της Σκάλας Ποταμιάς, βρίσκεται το νέο κατάστημα κατάδυσης «Gorgona Divers». Μαζί με τον υπεύθυνο της ομάδας τον κύριο Δημοσθένη και τους εκπαιδευτές - καταδύτες κατευθυνθήκαμε προς τους μικρούς κολπίσκους της Χρυσής Αμμουδιάς.

Ως αρχάριος, έλαβα όλες τις οδηγίες και συμβουλές από τον εκπαιδευτή μου. Φορώντας την στολή και τον αναπνευστήρα ξεκινάει το ταξίδι στον βυθό της Χρυσής Αμμουδιάς!

me

Photo credits: gorgona - divers

Ανεμώνες, αστερίες κάθε σχήματος, κοπάδια από μικρά ψαράκια, ένα χταπόδι κρυμμένο στην φωλιά του, αχινοί πάνω στις πέτρες και πολλές φανταστικές δομές μαλακών κοραλλιών! Εικόνες και σκέψεις που μου έμειναν αξέχαστες! Είχα την εντύπωση οτι ο χρόνος έχει σταματήσει εξερευνώντας τον βυθό της θάλασσας.

Ο εκπαιδευτής μου δεν με άφησε ούτε λεπτό από την προσοχή του. Με προσεκτικές κινήσεις εξερευνούσαμε μαζί τον βυθό της θάλασσας καθώς «ταξιδεύαμε» στον υποθαλάσσιο κόσμο της Θάσου!

Όταν «ανεβήκαμε» ξανά στην επιφάνεια της θάλασσας θυμάμαι να λέω στον εκπαιδευτή μου να συνεχίσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι! Αναφέρω την κατάδυση ως ένα «ταξίδι» διότι μέσω αυτής ανακαλύπτεις ένα καινούργιο κόσμο, ένα «βασίλειο» με άτυπους νομούς και κανόνες.

 Απολαύστε τη μοναδική εμπειρία καταδύσεων τώρα και στην περιοχή μας. Κάνετε κράτηση τώρα!

star

Photo credits: gorgona - divers