Καταρράκτης Κεφαλογουρνα - Θεολόγος Θάσος

Καταρράκτης Κεφαλογούρνα – Θεολόγος

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΟΥΡΝΑ

Η Θάσος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά είναι επίσης γνωστή για την ομορφιά του βουνού και των καταρρακτών.

Ετοιμαστείτε για ένα δροσιστικό μπάνιο στον καταρράκτη Κεφαλογούρνα στο παραδοσιακό χωριό Θεολόγος!

visit_thassos_1643895753963970Photo Credits: @visit_thassos

 Το χωριό Θεολόγος ήταν πάντα στη λίστα όλων των επισκεπτών της Θάσου, κυρίως αξίζει να εξερευνήσετε παραδοσιακούς δρόμους, να επισκεφτείτε τις ορθόδοξες παλιές εκκλησίες και να φάτε το "διάσημο" κατσικάκι στις τοπικές ταβέρνες. Ωστόσο, για τους πιο τολμηρούς και λάτρεις της φύσης μπορείτε επίσης να απολαύσετε το μπάνιο σας στον καταρράκτη Κεφαλογούρνα.

kachur167_1643896220621137
Photo Credits: @kachur167

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΟΥΡΝΑ

Ο Θεολόγος βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Από τον Ποτό, στο κεντρικό σταυροδρόμι, θα ακολουθήσετε την κατεύθυνση προς τα βουνά. Από αυτό το σημείο στον Ποτό, ο Θεολόγος απέχει περίπου 15 λεπτά. Ακολουθώντας τον πλακόστρωτο κεντρικό δρόμο του χωριού και φτάνοντας στο τέλος του, μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε περίπου 15 λεπτά μέχρι τους καταρράκτες.

Ακολουθώντας το χωματόδρομο, θα συναντήσετε τον πρώτο καταρράκτη Κεφαλογούρνα, ο οποίος είναι βαθύτερος και πιο απότομος. Σε περίπτωση που έχετε παιδιά, μην τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη. Πίσω στον χωματόδρομο μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο προς το πέτρινο σπίτι και να φτάσετε στον δεύτερο καταρράκτη. Ο συγκεκριμένος είναι πιο ρηχός και ιδανικός για παιδιά. Φυσικά, χρειάζεται προσοχή.

Ακριβής τοποθεσία από Google Maps: https://bit.ly/3B1yF7Q

mierlita_razvan_1643895608171982
Photo Credits: @mierlita_razvan

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το χωριό Θεολόγος προσφέρει πολλές διαδρομές για όλους, είτε είστε αρχάριοι. Συμπερασματικά, ο Θεολόγος πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε τουρίστα καθώς ανακαλύπτετε το παραδοσιακό χωριό ή για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα σε μια από τις τοπικές ταβέρνες που αξίζει να επισκεφτείτε.

visit_thassos_1643895753963626
Photo Credits: @visit_thassos

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν επισκεφτείτε τον καταρράκτη Κεφαλογούρνα: Μη φορέσετε σαγιονάρες και να πάρετε νερό μαζί σας, ειδικά αν πάτε Ιούλιο ή Αύγουστο.