Διακοπές στη Θάσο - Καλύτερα μέρη για οικογένειες

Που να μείνετε στη Θάσο | Το καλύτερο μέρος για οικογένεις

Ποια μέρη και παραλίες είναι καλύτερα για οικογένειες με παιδιά στη Θάσο;
Ποιο μέρος είναι το καλύτερο για διαμονή;

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι επισκέπτες όταν έρχονται στη Θάσο.

Αναμφισβήτητα, τα καλύτερα μέρη για διαμονή για οικογένειες στη Θάσο είναι η Σκάλα Ποταμιάς και η Χρυσή Αμμουδιά. Καταρχήν τα νερά της Χρυσής Αμμουδιάς και της Σκάλας Ποταμιάς είναι πολύ ρηχά. Άλλωστε η άμμος είναι πολύ απαλή και κατάλληλη για παιχνίδι, ιδανική και ασφαλής για τα παιδιά καθώς μπορούν να παίζουν και να πιτσιλίζουν στο νερό.
Η απόσταση της παραλίας από τη μία πλευρά στην άλλη είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Σχεδόν σε όλο το μήκος είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς υπάρχουν πολλά beach bar.

DCIM100MEDIAPhoto Credits: @iamstavrosk

Η Χρυσή Αμμουδιά και η Σκάλα Ποταμιάς είναι ιδανικές για δραστηριότητες όπως το περπάτημα, ποδηλασία, χωρίς μεγάλη κίνηση. Υπάρχουν σούπερ μάρκετ, πολλά εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης στο κέντρο της Σκάλας Ποταμιάς λειτουργούν δύο ιατρεία που πραγματοποιούν τεστ covid. Οι δύο αυτές περιοχές βρίσκονται στην ανατολική μεριά της Θάσου, η οποία έχει πολλά πεύκα και πράσινο. Και τα δύο μέρη, λόγω του ότι βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού Υψάριο, το κλίμα είναι πιο δροσερό το καλοκαίρι από ό,τι σε άλλα μέρη.

Ο Λιμένας
απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα, περίπου 10 λεπτά οδικώς από τη Χρυσή Αμμουδιά και τη Σκάλα Ποταμιάς, οπότε έχετε πολλές επιλογές για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε. Μόλις 3 λεπτά με το αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά χωριά της Θάσου. την Παναγία. Συμπερασματικά, η επιλογή της Σκάλας Ποταμιάς ως βάση κατά τη διάρκεια της διαμονής σας είναι κάτι παραπάνω από μια εξαιρετική απόφαση, καθώς μπορείτε να εξερευνήσετε τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Θάσου.

DCIM100MEDIA

Δραστηριότητες στην Σκάλα Ποταμιάς & Χρυσή Αμμουδιά

Κολύμβηση με αναπνευστήρα & Καταδύσεις

Η Χρυσή Αμμουδιά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για καταδύσεις, καθώς το υποθαλάσσιο έδαφος εδώ είναι διαφορετικό από άλλες παραλίες στη Θάσο.

Water Sports

Κοντά στο κάμπινγκ στη Χρυσή Αμμουδιά θα βρείτε τους ιδιοκτήτες του «Golden Beach Watersports». Εκεί, μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ: καναπέ, μπανάνα, αερόστατο και θαλάσσιο ποδήλατο κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα χωρίς καπετάνιο.
facilities porto thassos nearby beachPhoto Credits: @iamstavrosk

Οι παραλίες κοντά στη Χρυσή Αμμουδιά

Η εξοτική Σαλιάρα - Marble Beach απέχει μόλις 2,8 χλμ. από τη Χρυσή Αμμουδιά. Η Marble Beach είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Θάσου. Οι επισκέπτες την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο εξωτική παραλία του νησιού. Όπως λένε οι ντόπιοι, «επίγειος παράδεισος». Επίσης, η παραλία Παράδεισος απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τη Σκάλα Ποταμιάς και τη Χρυσή Ακτή.

Ψάχνετε για διαμονή στη Χρυσή Αμμουδιά; Ελέγξτε τις καλύτερες προσφορές μας εδώ!