Καλύτερες παραλίες για παιδιά - Θάσος Ελλάδα

Καλύτερες Οικογενειακές Παραλίες στη Θάσο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΣΟΣ

Ποιες παραλίες είναι οι καλύτερες για παιδιά στη Θάσο; Ποια μέρη να επιλέξετε για την διαμονή σας; Η Θάσος, είναι το καταλληλότερο νησί για οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά.

Το ιδανικό μέρος για οικογένειες με παιδιά είναι η Σκάλα Ποταμιάς – Χρυσή Αμμουδιά. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Θάσου μόλις 10 – 15 λεπτά από τον Λιμένα. Η παραλία των 3.5 χιλιομέτρων, που «ενώνει» τις δύο περιοχές, στο μεγαλύτερο μήκος της είναι αμμώδης και τα νερά της πολύ ρηχά. Η μεγαλύτερη παραλία της Θάσου, η Χρυσή Αμμουδιά – Χρυσή Ακτή αποτελεί την ασφαλέστερη και καλύτερη παραλία για οικογένειες με μικρά παιδιά.

instagram: @iamstavrosk

Photo Credits: @iamstavrosk

Η αίσθηση της χρυσής αμμούδας της παραλίας δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις το παιδί μέσα σου, καθώς οι παιδικές κατασκευές και το παιχνίδι στην άμμο είναι επιθυμία και καλοκαιρινή συνήθεια μικρών – μεγάλων. Στην διάσημη παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς παρέχονται υπηρεσίες και δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ.

Μια μαγευτική τοποθεσία καθώς συνδυάζει την άγρια ομορφιά του ψηλότερου βουνού στη Θάσο, το Υψάριον (1203 μέτρα)  αλλά και την μεγαλύτερη σε έκταση παράλια (3.5 χιλιόμετρων) του νησιού Χρυσή Αμμουδιά – Σκάλα Ποταμιάς.  Η έντονη βλάστηση του μέρους δεν σε αφήνει ούτε λεπτό να συνηθίσεις την απερίγραπτη ομορφιά του πράσινου των πεύκων σε συνδυασμό με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

Σε πολλά σημεία της παραλίας θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες αφού στο πίσω μέρος της υπάρχουν πολλά beach bars που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή μια δροσερή μπύρα ή κοκτέιλ.

DCIM100MEDIA

Photo Credits: @iamstavrosk

 Διαμονή στη Σκάλα Ποταμιάς – Χρυσή Αμμουδιά

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά καινούρια ξενοδοχεία, σύγχρονης κατασκευής κάθε τύπου. Ξενοδοχεία πέντε –τεσσάρων αστέρων και καταλύματα με οικογενειακά διαμερίσματα παρέχοντας όλες τις ανέσεις. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται είτε μπροστά στην παραλία είτε σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η άνετη διαμονή, σας συνδυάζεται με τα μικρά αλλά και μεγάλα σούπερ μάρκετ που δεσπόζουν στην περιοχή, ώστε να μην σας λείψει τίποτα.

Από μια τουριστική - οικογενειακή περιοχή δεν μπορεί να λείπει και η ιατρική περίθαλψη. Υπάρχουν τρία ιατρεία στο κέντρο της Σκάλας Ποταμιάς τα οποία λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

krambousa

Photo Credits: @krambousa_restaurant

Όσον αφορά το φαγητό δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε διότι η περιοχή διαθέτει πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια της Θάσου, εκεί που σκάει το κύμα.

Επιπλέον στο κέντρο της Σκάλας Ποταμιάς υπάρχει ένα «μίνι» λούνα – παρκ με πολλά παιχνίδια για παιδιά.

Εφόσον διαμένετε στην περιοχή της Σκάλα Ποταμιάς – Χρυσής Αμμουδιάς μπορείτε να επισκεφτείτε και το παραδοσιακό χωριό Παναγία το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 – 5 λεπτών οδηγώντας.


 

ΠΟΤΟΣ

Ο δεύτερος οικογενειακός προορισμός είναι ο μικρός οικισμός Ποτός. Η περιοχή του Ποτού βρίσκεται στο νότιο μέρος της Θάσου, 40 χιλιόμετρα από τον Λιμένα του νησιού. Είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της νότιας Θάσου καθώς είναι η ιδανική περιοχή για οικογένειες και νέους. Οι επιλογές στα ταβερνάκια και τα beach bars είναι πολλές.

graurecatalin

Photo Credits: @graurecatalin

Η παραλία του Ποτού, San Antonio Beach, είναι πλήρως οργανωμένη, αμμώδης με ρηχά νερά σε όλο το μήκος της. Αξίζει μετά το φαγητό σε οποιοδήποτε ταβερνάκι επιλέξεις να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και γιατί όχι σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ!!!

Σε μικρή απόσταση από τον Ποτό υπάρχουν πολλές μικρές, αμμώδεις και φιλικές για τα παιδιά παραλίες, όπως το Πευκάρι, ο Ρωσογκρεμός, η Ψιλή Άμμος. Για περισσότερες πληροφορίες για τις καλύτερες παραλίες στην νότια μεριά της Θάσου, δείτε , στο δεύτερο μου άρθρο.